Näin matkustat huoletta EU-alueella – Yritysasiakkaan roaming-opas

Isot roaming-maksut ovat historiaa EU-alueella. Elisan yritysasiakkaat voivat hoitaa asiat matkoilla huoletta ja edullisesti, ilman kalliita yllätyksiä.

Euroopan unioninin roaming- eli verkkovierailuasetus astui voimaan kesällä 2017 ja poisti monilta dataa käyttäviltä työmatkalaisilta huolen. Datan käyttö on EU- ja ETA-maissa vähintään 88 prosenttia halvempaa kuin aiemmin.

Elisa Yrityspaketti EU-liittymät ovat huolettomia koko Euroopassa

Elisa on räätälöinyt yrittäjille Elisa Yrityspaketti EU -liittymät.

“Elisa Yrityspaketti EU on hyvä vaihtoehto liittymäksi, käyttää sitä sitten kotimaassa tai muualla EU-alueella. Työnteko on yhtä helppoa ja edullista niin kotona kuin Espanjan aurinkorannikolla”, kertoo Senior Business Manager Velipekka Romppainen Elisalta.

Elisa Yrityspaketti EU -liittymissä edullinen kuukausihinta pitää sisällään lähes kaiken: puhelut ja viestit kotimaan hinnoilla EU- ja ETA-maissa, datan rajaton käyttö Pohjolassa ja Baltiassa sekä tarpeeksi datakäyttöä myös muissa EU- ja ETA-maissa.

Roaming-uudistuksen myötä normaali työskentely EU-alueella reissatessa onnistuu ilman suuria kuluja.

Yrityspaketeissa on vaihtoehtoja niin nopeuden kuin datamäärän (5, 10 tai 15 Gt/kk) suhteen.

”Datamäärät ovat niin isoja, että harva saa niitä normaalikäytöllä täyteen.

Jo viiden gigan paketti riittää kovaankin käyttöön eikä puhelimen dataroamingia tarvitse pitää kiinni matkustaessa”, Romppainen sanoo.

”Jos haluaa kuunnella musiikkia tai lukea sähköisiä kirjoja, niidenkin lataamisen voi tehdä huoletta ulkomailla. Ainoa, mihin kannattaa vähän kiinnittää huomiota, on elokuvien katseleminen suoratoistopalvelun kautta. Ihan paras HD-laatu syö kyllä dataa”, Romppainen sanoo.

Omaa datakäyttöään voi myös seurata mobiililaitteista. Useimmissa laitteissa on laskurit datan käytölle sekä mahdollisuus määritellä, mitkä sovellukset käyttävät mobiilidataa.

Näin paljon suositut netin käyttötavat kuluttavat dataa

Elisan perushinnaston taksat EU- ja ETA-maissa laskivat

Elisan nykyisten yritysliittymien perushinnaston taksat EU- ja ETA-maissa laskivat verkkovierailuasetuksen voimaantulon yhteydessä: datasiirron hinta laski jopa 88 prosenttia, tekstiviestit 50 ja puhelut 36 prosenttia.

Puheluiden vastaanotosta ei jatkossa veloiteta mitään. Samassa yhteydessä osaan nykyisistä liittymistä tuodaan uusia kilpailukykyisiä etuja. Muun muassa liittymän käyttö Pohjolan ja Baltian alueella sisältyy jatkossa kotimaan kuukausihintaan.

Jos liittymää ei halua päivittää uudeksi, voi ottaa käyttöön myös Elisa EuroTraveller -lisäpalvelun. Kiinteällä viiden euron päivämaksulla voi käyttää puhelintaan kotimaan hinnoilla EU-alueella rajattomasti – sisältää siis myös datan käytön – ilman yllätyslaskuja.

Elisan liittymissä ei muutenkaan voi tulla isoja yllätyksiä. ”Meillä on turvamekanismina kaikkialla maailmassa Roaming datavartija, joka pitää puhelinlaskut kurissa”, Romppainen muistuttaa.

Kaikkiin Elisan liittymiin automaattisesti kuuluva palvelu  asettaa matkapuhelinliittymälle 50 euron saldorajan ulkomailla tapahtuvaan roaming-datasiirtoon. Palvelu ilmoittaa tekstiviestillä saldon täyttymisestä, ja rajaa voi muuttaa tekstiviestillä milloin vain.

 


Elisa Yrityspaketti EU -liittymissä voit valita käyttöösi datamäärän ja liittymän nopeuden suhteen erilaisia vaihtoehtoja. Haluatko käyttöösi dataa 5, 10 tai 15 gigatavua? Entä nopeutta, riittääkö jo varsin hyvä 50 megabittiä sekunnissa vai laitetaanko saman tien huippunopea 200 Mbit/s? Tutustu liittymiin tästä.

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna