Windows 10:n markkinaosuus nousee, Windows 7 alle 50%:n

Viimeisimmän Net Applicationsin julkaiseman datan mukaan Windows 10:n (globaali) markkinaosuus olisi edelleen jonkin verran kasvanut huhtikuussa, ollen nyt 15,34%. Samaan aikaan ylivoimaista ykköstilaa edelleen pitävä Windows 7 on pudonnut alle 50%:n, tarkan markkinaosuuden ollessa nyt 47,82%.

Kolmospaikkaa 10,63%:n osuudella pitää Windows XP, joka ei ole enää vähään aikaan ollut Microsoftin tuen piirissä. Neljäntenä listalla on Windows 8.1, jonka osuus on nyt 9,85%.

Tässä Net Applicationsin sivuilta lainattu kaavio, jossa näkyy myös muiden käyttöjärjestelmien osuudet:

Microsoft ilmoitti maaliskuussa, että sen uusi Windows 10 -käyttöjärjestelmä oli aktiivisessa käytössä yli 270 miljoonassa laitteessa. Siten 29.7.2015 julkaistu uusi alusta on saanut varsin lentävän lähdön ja hyvän vastaanoton.

Seuraava merkittävä päivitys on odotettavissa kesällä vuosipäivän aikoihin, josta nimikin, Anniversary Update. Päivitystä odotellessa muistutan kaikkia Windows 7- ja Windows 8.1 -käyttäjiä, että tarjous ilmaisesta päivityksestä päättyy 29.7.2016.

– Timo

Kirjoittanut

Timo Läpinen toimii Elisa Appelsiinissa uuden teknologian evankelistana ja on julkaissut jo puolitoistasataa artikkelia mobiilista, tuottavuudesta ja uusista tuotteista. Vapaa-ajalla Timo ajaa Paimion Trek-tallissa, nostaa punttia ja on kova TPS-fani.