5+1 mielenkiintoisinta CES-messulöytöä yrittäjälle

Maailman suurin kuluttajaelektroniikan messutapahtuma CES maalasi tammikuussa tekniikan suuntaviivat vuodelle 2017. Tässä 5+1 mielenkiintoista nostoa yrittäjälle.

Teksti: Osku Kannisto, kuvat: valmistajat

1. Quilla Connected eWriter – sähköinen fläppitaulu


QuirkLogicin muistitaulu eroaa muista sähköisistä valkotauluista hyödyntäen sähköisistä kirjalukulaitteista tuttua eInk-tekniikkaa. Sille kirjoittaminen muistuttaa aidon paperin ja tussin käyttöä mahdollistaen silti pyyhkimiset, suurennokset ja muistiinpanojen tallentamisen helposti sekä sallii etäkäytön eri laitteilla. Taulu toimii akkukäyttöisenä jopa 16 tuntia.

2. Lenovo ThinkPad X1 Carbon – liikkuva työskentelijän kannettava


Kevyt kannettava 14-tuuman näytöllä on monen liikkuvan työskentelijän unelma. Lenovo ThinkPad X1 Carbon on ultraohut kannettava, joka painaa vain hieman yli kilon ja on silti suunniteltu erittäin kestäväksi. Se kestää kaatuvat juomat ja iskut testatusti. Thunderbolt-telakalla koneeseen voi yhdistää vaikka kaksi ulkoista 4k-näyttöä tehokäyttöä varten.

3. Dell Canvas 27 – kosketusnäyttö luoville

Graafiset suunnittelijat ja luovat työskentelijät voivat käyttää kosketusnäyttöä aivan uusin tavoin, kun se asettuu pöydäksi heidän eteensä. Dell Canvas 27 on tarkoitettu kakkosnäytöksi olemassa olevaan kokoonpanoon joko suoraan pöytätason mukaisesti tai hieman vinoon asennettavaksi piirtopöydän tavoin.

4. Sennheiser AMBEO VR Mic – tilaäänet talteen helposti

Huipputarkat 4k-videot ja koko tilan kattavat 360-videot välittävät tilanteiden ja paikkojen visuaalisen tunnelman erinomaisesti. Kokemus ei kuitenkaan ole täydellinen ilman vastaavaa ääntä. Sennheiserin Smart Surround tallentaa tilan äänet ihmiskorvien mukaisesti. Tallennus tapahtuu näppärästi suoraan kuulokkeisiin asennetuilla mikrofoneilla, jotka tallentavat molempien korvien äänet luonnollisesti. Äänet saa talteen esimerkiksi puhelimelle.

5. Linksys Velop – tasalaatuinen wifi isompaankin toimistoon

Isoissa sisätiloissa varsinkin uudet, nopeammat wifi-verkot heikkenevät nopeasti. Ongelma ratkeaa käyttämällä verkon laajentimia ja vahvistimia. Helpoimmin hyvän kattavuuden saa hankkimalla paketin, jossa eri tukiasemat osaavat keskustella automaattisesti keskenään. Yksi hyvä vaihtoehto on Linksys Velop kahden tai kolmen reitittimen järjestelmä, joka on helppo ottaa käyttöön ja hallita vaikka mobiililaitteella.

6. Razer Project Valerie – konseptikannettava kolmella näytöllä

Tehokannettava kolmella 4k-näytöllä tuo huikean työskentelytilan juuri sinne, minne käyttäjä toivoo. Razer esitteli messuilla prototyyppiä, joka sopii pelaajan ohella erinomaisesti media-ammattilaisille ja usean kuvaruudun käyttäjille. Kannettava vastaa kooltaan normaaleja 17-tuumaisia pelikannettavia kolmesta kuvaruudustaan huolimatta.